GDPR (Προστασία προσωπικών δεδομένων) και προστασία απορρήτου

GDPR (Προστασία προσωπικών δεδομένων) και προστασία απορρήτου. Πολιτική όρων περί GDPR (EU) 2016/679.

 

I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1. Γενικά

Αυτή η πολιτική απορρήτου (εφεξής "Πολιτική") περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες  (εφεξής "Προσωπικά Δεδομένα") που μπορείτε να παρέχετε στον Ιστότοπο "www.geasolutions.gr" (εφεξής "Ιστότοπος", ή "Υπηρεσία") συλλέγονται, προστατεύονται και χρησιμοποιούνται. Περιγράφει επίσης τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας σχετικά με τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων από εμάς και πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να ενημερώσετε αυτά τα δεδομένα. Αυτή η Πολιτική είναι μια νομικά δεσμευτική συμφωνία μεταξύ σας (εφεξής  "Χρήστης", "εσείς" ή "σας") και της GEA Solutions Ε.Π.Ε. (εφεξής "GEA Solutions Ε.Π.Ε.", “Εταιρεία”, "εμείς", "εμάς" ή "μας"). Με την πρόσβαση και χρήση του Ιστότοπου και των Υπηρεσιών, αναγνωρίζετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδέχεστε τους όρους της παρούσας Πολιτικής. Εάν δεν συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με τους όρους αυτής της Πολιτικής, δεν έχετε εξουσιοδότηση για πρόσβαση ή χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών.

2. Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων διέπεται τόσο από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού όσο και του κοινοτικού δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική μεταβολή του ως άνω κανονιστικού πλαισίου, θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας. Επομένως, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να αλλάξουμε την παρούσα Πολιτική και να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα σας και στις πρακτικές μας, αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία αυτών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ή/και να τροποποιήσουμε ή αντικαταστήσουμε το σύνολο ή/και μέρος της παρούσας Πολιτικής κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια.

Εάν υπάρχουν ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα Πολιτική ή οι πρακτικές μας αναφορικά με τα δεδομένα σας μεταβληθούν στο μέλλον, θα σας ειδοποιήσουμε δημοσιοποιώντας τις αλλαγές στον Ιστότοπο της Εταιρείας ή/και αποστέλλοντάς σας σχετική ενημέρωση. Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμείτε κάποια διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τις αλλαγές, ή έχετε κάποια διαφωνία, επιφύλαξη ή απορία σχετική με αυτές (αλλαγές), μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται στην παρακάτω σχετική ενότητα. Να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνιση σας χορηγηθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω, αναφορικά με τις ενδεχόμενες αλλαγές της παρούσας Πολιτικής, δεν συνιστά αντικατάσταση, υποκατάσταση ή τυχόν τροποποίηση της παρούσας Πολιτικής.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις, οφείλετε να μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που να συνεπάγεται λήψη/χορήγηση των προσωπικών σας δεδομένων ή/και στη χρήση του Ιστοτόπου μας ή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Εταιρείας, πολύ δε περισσότερο στη χορήγηση προσωπικών σας δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση δικαιούστε να καταγγείλετε τις μεταξύ μας συμβάσεις και να ζητήσετε διαγραφή των δεδομένων σας, στο βαθμό ωστόσο που επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα δικαιώματά σας αναφορικά με τη προστασία των δεδομένων σας περιγράφονται αναλυτικά στην Ενότητα V παρακάτω.

3. Περιεχόμενο:

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων περιλαμβάνει:

  • Πληροφορίες για τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με τα δεδομένα σας.
  • Το είδος των δεδομένων που συλλέγουμε και τις μεθόδους συλλογής.
  • Το σκοπό συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και τη νομιμοποιητική βάση για την επεξεργασία τους.
  • Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε.
  • Το χρόνο τήρησης των προσωπικών δεδομένων.
  • Τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων και τον τρόπο πρόσβασής τους σε αυτά, καθώς και τις επιλογές τους αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων τους εκ μέρους της Εταιρείας.

 

II. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «GEA Solutions Ε.Π.Ε.», Θέση Πάτημα, ΒΙ.ΠΕ. Καλυβίων, Καλύβια Θορικού, 190 10 (Τ.Θ. 101), με ΑΦΜ 099022632, Δ.Ο.Υ Κορωπίου, αρ. ΓΕΜΗ 008922201000, και τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: e-mail info@geasolutions.gr και τηλέφωνο 22990 46000.

2. Ερωτήσεις και Σχόλια

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται ανωτέρω και να μας υποβάλετε τα σχόλια, απορίες σας, παρατηρήσεις ή τυχόν παράπονά σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την εν γένει συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε οποιοδήποτε παράπονο αναφορικά με ζητήματα προστασίας προσωπικών σας δεδομένων που τυχόν προκύπτουν από την επεξεργασία αυτών από την Εταιρεία μας, στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που είναι η εποπτεύουσα Αρχή στη χώρα μας. Σχετικές λεπτομέρειες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: (www.dpa.gr). Θεωρούμε ωστόσο υποχρέωση και καθήκον μας να διαχειριστούμε τυχόν προβληματισμούς σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε, οπότε θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

ΙΙΙ.ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων και τρόπος συλλογής

Για τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού στον Ιστότοπό μας και την δυνατότητά σας να παραγγείλετε προϊόντα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.geasolutions.gr, η Εταιρεία συλλέγει προσωπικά σας στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο, το φύλο, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εφόσον κατά την παραγγελία των προϊόντων επιλέξετε την έκδοση τιμολογίου, θα σας ζητηθεί ακόμη η επωνυμία της Εταιρείας σας, το επάγγελμα, ο αριθμός φορολογικού μητρώου και η δημόσια οικονομική υπηρεσία στην οποία υπάγεστε. Τα στοιχεία αυτά συλλέγουμε, είτε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας καταχώρισης στοιχείων, είτε τηλεφωνικά, όταν μας καλείτε για να παραγγείλετε προϊόντα.

Όταν υποβάλλετε την Φόρμα Επιστροφής ή/και Υπαναχώρησης Αγοράς, η Εταιρεία συλλέγει προσωπικά σας στοιχεία όπως το  ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN, όνομα δικαιούχου λογαριασμού, ονομασία τραπεζικού ιδρύματος) προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιστροφή χρημάτων.

Για να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε το ονοματεπώνυμό σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, καθώς και τις πληροφορίες που καταχωρείτε στο σχετικό πλαίσιο (“Πληκτρολογήστε το ερώτημά σας”).

Όταν καταχωρείτε το e-mail σας στην ειδική φόρμα στον Ιστότοπό μας, για να σας αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter), επεξεργαζόμαστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας δηλώνετε.

Κατά την επικοινωνία σας με την Εταιρεία μας με οποιονδήποτε τρόπο (e-mail, τηλέφωνο, φόρμες επικοινωνίας, social media κ.λπ.), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που δηλώνετε/καταχωρείτε. Η άρνησή σας να παράσχετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας ζητούνται ανά περίπτωση, καθιστά αδύνατη την παροχή σε εσάς των υπηρεσιών του www.geasolutions.gr, την επικοινωνία μαζί μας κ.λπ., ενδέχεται δε, να επηρεάσει τη λειτουργικότητα του Ιστοιτόπου, να επιβραδύνει την περιήγησή σας και να υποβαθμίσει την ποιότητα της εμπειρίας σας στον Ιστότοπο.

Κατά τη διάρκεια κάθε επίσκεψης στον Ιστότοπό μας, περαιτέρω δεδομένα συλλέγονται αυτόματα για τεχνικούς λόγους, όπως η διεύθυνση IP, την οποία διαθέτει ο πάροχος πρόσβασης στο διαδίκτυο στον υπολογιστή σας για τη σύνδεση με το διαδίκτυο, ή πληροφορίες σχετικά με τον Ιστότοπο από την οποία επισκεφθήκατε τον Ιστότοπό μας, ή σε σχέση με το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που χρησιμοποιείτε ή το λειτουργικό σας σύστημα κ.α. (τεχνικές πληροφορίες). Αυτές οι τεχνικές πληροφορίες μπορούν, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, να συνιστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Κατά γενικό κανόνα, χρησιμοποιούμε τεχνικά στοιχεία, ωστόσο, μόνο στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για τεχνικούς λόγους, για τη λειτουργία και την προστασία του Ιστοτόπου μας ενάντια στις επιθέσεις και την κατάχρηση, καθώς και σε ψευδώνυμη ή ανώνυμη μορφή για στατιστικούς σκοπούς.

2. Σκοποί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, ιδίως όταν επισκέπτεσθε τoν Ιστότοπό μας, κατά την εγγραφή σας, κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό πελάτη, ή όταν παραγγέλνετε προϊόντα. Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα δεσμευόμενοι πάντα από την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία και από την παρούσα πολιτική απορρήτου. Οι ως άνω ενέργειες εκτελούνται αυστηρά μόνο για την παροχή των υπηρεσιών του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος και κατόπιν της δικής σας ρητής συναίνεσης, όταν αυτό απαιτείται, η οποία δίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται κατόπιν ανωνυμοποίησης ή ψευδονυμοποίησής τους προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τυχόν διαρροής τους.

α) Επίσκεψη στον Ιστότοπο

  • Αρχεία καταγραφής
  • Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του παρόντος Ιστοτόπου, τα ακόλουθα στοιχεία, κατά κανόνα, θα αποθηκεύονται για τεχνικούς λόγους στα λεγόμενα αρχεία καταγραφής:
  • Η διεύθυνση IP (διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου) του υπολογιστή πρόσβασης
  • Ο Ιστότοπος από τον οποίο μας επισκέπτεσθε (σύσταση)
  • Οι Ιστότοποί μας που επισκέπτεσθε
  • Η ημερομηνία και η διάρκεια της επίσκεψης
  • Ο τύπος προγράμματος περιήγησης και οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης
  • Το λειτουργικό σύστημα
  • Τα δεδομένα αυτά θα αποθηκεύονται ως μια τεχνική προφύλαξη για την προστασία των συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.
  • Χρήση Cookies

Ο Ιστότοπος και οι Υπηρεσίες χρησιμοποιούν "Cookies" για να εξατομικεύσουν την εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Ένα cookie είναι ένα αρχείο κειμένου που τοποθετείται στον σκληρό σας δίσκο από έναν διακομιστή Ιστοτόπων. Τα Cookies δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση προγραμμάτων ή την παράδοση ιών στον υπολογιστή σας. Τα Cookies εκχωρούνται μοναδικά σε εσάς και μπορούν να διαβαστούν μόνο από διακομιστή ιστού στον τομέα που σας εξέδωσε το cookie. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookie για τη συλλογή, αποθήκευση και παρακολούθηση πληροφοριών για στατιστικούς σκοπούς για τη λειτουργία του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών. Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ανακαλείτε, όποτε το θελήσετε, τη συγκατάθεση σας ή να εναντιωθείτε στη χρήση των Cookies στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας,  να ελέγξετε ή/και να διαγράψετε τα Cookies.Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού δέχονται αυτόματα Cookies, αλλά συνήθως μπορείτε να τροποποιήσετε τη ρύθμιση του προγράμματος περιήγησής σας για να απορρίψετε τα Cookies, εάν προτιμάτε. Εάν επιλέξετε να απορρίψετε τα Cookies, ενδέχεται να μην μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του Ιστότοπου και των Υπηρεσιών. Η παρούσα Πολιτική Cookies ενδέχεται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα Πολιτική. Σε περίπτωση τροποποίησής της θα αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Cookies, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.

β) Χρήση υπηρεσιών του Ιστότοπου και άλλες περιπτώσεις

- Όταν εγγράφεστε και είστε συνδεδεμένοι, όταν κάνετε μια παραγγελία ή όταν ξεκινάτε να κάνετε μια παραγγελία αλλά δεν την ολοκληρώνετε, συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα και τα στοιχεία που μας παρέχετε εντός των πλαισίων εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτά μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας έχετε ήδη γνωστοποιήσει με την εγγραφή σας και σύμφωνα πάντα με την συναίνεση που μας έχετε παράσχει, κατά την εγγραφή, προτείνοντάς σας προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένοι στις πληροφορίες που λάβαμε κατά τις προηγούμενες εισόδους σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή κατά την προσπάθεια παραγγελίας σας.

- Θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία που καταχωρείτε για την εκτέλεση σύμβασης με την Εταιρεία μας, στην οποία εσείς είστε συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα μετά από αίτημα σας πριν από τη σύναψη σύμβασης (π.χ. όταν υποβάλετε ειδικές παραγγελίες, όταν ζητάτε να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα προϊόντων σε έλλειψη κ.λπ).

- Στo πλαίσιo της εκτέλεσης της σύμβασής σας με την Εταιρεία (π.χ. αγορά προϊόντων μας), επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που μας παρέχετε υποχρεωτικώς για τη διασταύρωση των πληρωμών σας, την έκδοση νόμιμων παραστατικών, την αποστολή των προϊόντων στον χώρο σας, την ενημέρωσή σας για τον χρόνο παράδοσης και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας κ.λπ. Η Εταιρεία επεξεργάζεται και διαβιβάζει τα δεδομένα σας στις συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων.

- Κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία η Εταιρεία μας, δύναται να σας αποστείλει ενημερωτικό δελτίο (newsletter) κατόπιν συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας παρέχεται, δε, η δυνατότητα να αντιτάσσεστε στην αποστολή, με εύκολο τρόπο και δωρεάν.

- Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας μας, επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα (e-mail κ.λπ.) που μας παρέχετε για να σας αποστείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες μας, τα νέα της Εταιρείας, εκδηλώσεις και events της Εταιρείας, προσφορές, εκπτώσεις και διαγωνισμούς (newsletters).

- Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας ή μέσω e-mail ή τηλεφώνου, επεξεργαζόμαστε ώστε να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα που υποβάλετε και να σας προσφέρουμε υποστήριξη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Ομοίως, προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις που υποβάλετε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς (profiles) και σελίδες (pages) του ηλεκτρονικού καταστήματος www.geasolutions.gr στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης  (social media), όπως facebook, twitter, instagram, youtube κ.λπ.

- Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία μας θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας για την επιστροφή των χρημάτων σας και την παραλαβή των προϊόντων που μας επιστρέφετε. Οι δηλώσεις υπαναχώρησης σας θα αρχειοθετούνται και θα διατηρούνται χωρίς χρονικό περιορισμό προκειμένου να ελέγχουμε αν ασκείτε καταχρηστικώς το σχετικό σας δικαίωμα έναντι της Εταιρείας μας.

- Για τη διενέργεια κληρώσεων και την επικοινωνία με τους νικητές, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας γνωστοποιείτε όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς της Εταιρείας.

- Η Εταιρεία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ενδέχεται να λάβει αυτοματοποιημένες αποφάσεις για εσάς ή να προβεί σε κατάρτιση προφίλ πελάτη επί τη βάση προσωπικών δεδομένων σας που συλλέγουμε απευθείας από εσάς ή κατά νόμιμο τρόπο από άλλες πηγές (προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, καταναλωτικές συνήθειες). Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και υλοποιούνται μεταξύ άλλων μέσω στοχευμένων διαφημίσεων ώστε να απολαμβάνετε εξατομικευμένες υπηρεσίες με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τόσο για εσάς όσο και για την Εταιρεία μας.

- Η Εταιρεία συνεργάζεται με εταιρείες διαφήμισης/προώθησης, εταιρείες ταχυμεταφορών, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι επεξεργάζονται για λογαριασμό μας προσωπικά σας δεδομένα. Διαβιβάζουμε στους ανωτέρω συνεργάτες μας μόνο όσα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας που έχουμε συμφωνήσει και αποκλειστικά για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική.

- Η Εταιρεία, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να επεξεργαστεί τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και Marketing, καθώς και για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της Εταιρείας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

- Ειδικές προωθητικές ενέργειες και άλλες ενημερώσεις:

  • Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας για την αποστολή πληροφοριών σχετικά με προωθητικές ενέργειες και ειδικές προσφορές του Ιστότοπου. Μπορείτε να εναντιωθείτε σε αυτή τη λειτουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανά πάσα στιγμή.
  • Θέλουμε να απολαμβάνετε την ανάγνωση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας και προκειμένου να βελτιώνουμε συνεχώς το περιεχόμενο τους μετράμε και αποθηκεύουμε τα ποσοστά ανοίγματος μηνυμάτων και κλικ, δηλαδή εάν ανοίγετε ηλεκτρονικά μας μηνύματα, ποιο το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που ανοίγετε, καθώς και το αν και γιατί τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα μπορεί ενδεχομένως να μην έχουν παραδοθεί. Μπορεί επίσης να κάνουμε χρήση αυτών των δεδομένων για στατιστικούς σκοπούς.
  • Ορισμένες ενημερωτικές ανακοινώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της σύμβασης και τη λειτουργία του Ιστότοπου, για παράδειγμα αναφορικά με υπηρεσίες (π.χ. επιβεβαίωση της εγγραφής, πληροφορίες από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών) ή με υπηρεσίες που υπόκεινται σε χρεώσεις (π.χ. επιβεβαίωση της παραγγελίας, σχετικά με τη σύμβαση, την επεξεργασία των πληρωμών) δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Οι κοινοποιήσεις αυτές θα σας αποστέλλονται στα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν παρασχεθεί από εσάς.

3. Νομιμότητα της επεξεργασίας

Η νομική βάση για τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων, είναι μία από τις ακόλουθες:

  • Το έννομο επιχειρηματικό συμφέρον της Εταιρείας έναντι του οποίου δεν υπερισχύουν τα συμφέροντα που έχουν τα υποκείμενα των δεδομένων για την προστασία των πληροφοριών.
  • Η συγκατάθεση των Χρηστών τόσο για λογαριασμό τους, όσο και για λογαριασμό των τρίτων.

Ειδικότερα, συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα και τις τεχνικές πληροφορίες που αντλούμε από την είσοδό σας στον Ιστότοπό μας, από δική σας τυχόν τηλεφωνική επικοινωνία ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω φόρμας επικοινωνίας:

  • μόνο στα πλαίσια του σκοπού λειτουργίας του παρόντος Ιστότοπου (πώληση προϊόντων/παροχή υπηρεσιών), καθώς και για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του (ταχύτητα περιήγησης, αύξηση επισκεψιμότητας και πωλήσεων κ.α.)
  • στο βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο για την πρόληψη ή τη δίωξη της κατάχρησης ή άλλης παράνομης συμπεριφοράς στον παρόντα Ιστότοπο,
  • αν υποχρεωθούμε νομίμως από φορέα κρατικής εξουσίας, όπως για παράδειγμα ενόψει μιας επίσημης οδηγίας ή μιας δικαστικής ή άλλης απόφασης των Αρχών,
  • για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των απαιτήσεών μας, καθώς και για νομική μας υπεράσπιση,
  • για λόγους Marketing, διαφημιστικές ανακοινώσεις, κληρώσεις,  διαγωνισμούς βραβείων,
  • για την παρακολούθηση και ανάλυση της χρήσης και των τάσεων για να βελτιωθεί η εμπειρία σας με τον Ιστότοπο,
  • για να δώσουμε απαντήσεις σε αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών.

4. Σε ποιους κοινοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα και γιατί

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαβιβάζονται από την Εταιρεία μας σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίοι ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας, συνδέονται με την Εταιρεία με σύμβαση, έχουν όλες τις ευθύνες που προβλέπονται στον νόμο και παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου και να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων σας.

Εάν οι εκτελούντες την επεξεργασία είναι εγκατεστημένοι εκτός Ε.Ε., ή η επεξεργασία δεδομένων πρόκειται να γίνει εκτός Ε.Ε. τότε η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σας γίνεται μόνο: i) σε χώρα για την οποία υφίσταται απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία έχει παράσχει κατάλληλες εγγυήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για τα υποκείμενα των δεδομένων ή iii) σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται στον νόμο.

Προκειμένου να λειτουργήσει ο Ιστότοπος και να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες σας συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες όπως π.χ. κεντρικές υπηρεσίες πληροφορικής, εταιρείες φιλοξενίας Ιστοτόπων, τραπεζικές εταιρείες, εταιρείες ταχυμεταφορών και μεταφορικές, στις οποίες διαβιβάζουμε τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση των συμβάσεών σας με το www.geasolutions.gr. Συνεργαζόμαστε ακόμη με εταιρείες διαφήμισης/προώθησης, εταιρείες στατιστικών αναλύσεων και άλλους προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας, έχουν όλες τις ευθύνες που προβλέπονται στον νόμο και παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου και να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων σας. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες συνεργάζονται με εμάς ως εξωτερικοί συνεργάτες επεξεργασίας δεδομένων και ως εκ τούτου χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Σε αυτά τα τρίτα μέρη παρέχονται προσωπικά δεδομένα που χρειάζονται μόνο για την εκτέλεση των καθορισμένων λειτουργιών τους και δεν τους εξουσιοδοτούμε να χρησιμοποιούν ή να αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα για το δικό τους Marketing ή για άλλους σκοπούς.

Γενικά στις ως άνω συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες διαβιβάζουμε τα απολύτως αναγκαία προσωπικά δεδομένα των πελατών μας, προκειμένου να είναι εφικτή η μεταξύ μας σύμβαση πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, έχουμε συνάψει συμφωνίες με αυτές τις εταιρείες για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και την παρακολούθηση των μέτρων αυτών σε τακτική βάση.  Αυτονόητο είναι ότι η εν λόγω διαβίβαση γίνεται πάντα με απόλυτη ασφάλεια και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών του Ευρωπαϊκού και Εθνικού δικαίου. Ειδικά όσον αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας από τρίτους για την εκτέλεση των συμβάσεών σας, ισχύουν τα παρακάτω:

i. Για την παράδοση αγαθών σε μεταφορικές εταιρείες και σε εταιρείες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπως ορίζεται με την τοποθέτηση της παραγγελίας.

ii. Για την πληρωμή των αγαθών στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που καθορίζετε κατά την τοποθέτηση της παραγγελίας. Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, αυτή διενεργείται μέσω του παρόχου υπηρεσιών διακομιστή πληρωμών προς την συνεργαζόμενη Τράπεζα που αναφέρετε στους τρόπους πληρωμής του Ιστοτόπου μας. Σε περίπτωση πληρωμής μέσω PayPal, αυτή διενεργείται και τυγχάνει επεξεργασίας από την εταιρεία PayPal (Europe) S.àr.l. etCie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg, αρ. εμπορικού μητρώου: R.C.S. Luxembourg B 118 349. Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής κατάθεσης, αυτή διενεργείται και τυγχάνει επεξεργασίας από το Τραπεζικό Ίδρυμα που εσείς επιλέγετε. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής, δεν καταγράφουμε ούτε αποθηκεύουμε τις πληροφορίες πληρωμής κατά τη συναλλαγή αυτή, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή λοιπά τραπεζικά ή άλλα στοιχεία. Εσείς παρέχετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στον αντίστοιχο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών αποκλειστικά.

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για εσάς σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι πληροφορίες σας μπορεί να κοινοποιηθούν ως εξής:

  • Εάν πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εσάς είναι απαραίτητη για την απόκριση σε νομική διαδικασία, για διερεύνηση ή επίλυση πιθανών παραβιάσεων των πολιτικών μας ή για την προστασία των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας και της ασφάλειας άλλων, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας, όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από τυχόν ισχύοντες νόμους, κανόνες ή κανονισμούς. Αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες οντότητες για προστασία απάτης και μείωση πιστωτικού κινδύνου.
  • Με τη συγκατάθεσή σας ή με την ευκαιρία να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους για σκοπούς Marketing, όπως επιτρέπεται από το νόμο.
  • Ενδέχεται να χρησιμοποιούμε διαφημιστικές εταιρείες τρίτων για την προβολή διαφημίσεων κατά την επίσκεψή σας στον Ιστότοπο. Αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας στον Ιστότοπο και άλλους Ιστότοπους που περιέχονται σε web Cookies για την παροχή διαφημίσεων σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν.

Σε περίπτωση συγχώνευσης ή πώλησης όλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, ο λογαριασμός χρήστη και τα προσωπικά σας στοιχεία πιθανότατα θα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεταβιβαζόμενων στοιχείων.

 

IV. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. Ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Η Εταιρεία εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και πληροφοριών που συλλέγει από μη εξουσιοδοτημένη δημοσιοποίηση, χρήση, μετατροπή ή καταστροφή. Κατά περίπτωση, χρησιμοποιούνται μέθοδοι κρυπτογράφησης και άλλες τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση των Προσωπικών Δεδομένων. Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε τα Προσωπικά Δεδομένα να τα διαχειρίζεται αποκλειστικά ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας που τελεί υπό τον έλεγχό της και μόνο κατ’ εντολή της Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας η Εταιρεία επιλέγει πρόσωπα ή τρίτους συνεργάτες με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου και την ασφάλεια και προστασία των δεδομένων από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, διάδοση. Η Εταιρεία μέσω και των αντίστοιχων συμβατικών δεσμεύσεων τόσο του διοικητικού της προσωπικού, όσο και των εξωτερικών συνεργατών της, λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των Προσωπικών Δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια αυτών στο ψηφιακό περιβάλλον τελεί υπό την επιφύλαξη λόγων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής της Εταιρείας, καθώς και λόγων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου που δεν ελέγχεται από την Εταιρεία ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχηρών γεγονότων. Επομένως, ενώ προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, αναγνωρίζετε ότι (i) υπάρχουν περιορισμοί ασφάλειας και απορρήτου του Διαδικτύου που είναι πέρα από τον έλεγχό μας, (ii) δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια, η ακεραιότητα και το απόρρητο οποιασδήποτε και όλων των πληροφοριών και δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ εσάς και του Ιστότοπου και των Υπηρεσιών και (iii) οποιεσδήποτε τέτοιες πληροφορίες και δεδομένα ενδέχεται να προβληθούν ή να παραβιαστούν κατά τη μεταφορά από τρίτο μέρος, παρά τις καλύτερες προσπάθειες.

Σε περίπτωση υπηρεσιών που απαιτούν πληρωμή, ζητάμε πιστωτική κάρτα ή άλλα στοιχεία λογαριασμού πληρωμής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την επεξεργασία πληρωμών. Τα δεδομένα της συναλλαγής της αγοράς σας αποθηκεύονται μόνο εφόσον είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής σας. Αφού αυτή ολοκληρωθεί, οι πληροφορίες συναλλαγής διαγράφονται. Όλες οι πύλες άμεσων πληρωμών συμμορφώνονται με τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφαλείας που διαχειρίζεται το PCI Security Standards Council, το οποίο είναι μια κοινή προσπάθεια εμπορικών σημάτων όπως Visa, MasterCard, American Express και Discover με στόχο τη διαχείριση της συνεχιζόμενης εξέλιξης του Προτύπου Ασφάλειας Δεδομένων Βιομηχανίας Καρτών Πληρωμών. Η ευαίσθητη και ιδιωτική ανταλλαγή δεδομένων γίνεται μέσω ενός ασφαλούς καναλιού επικοινωνίας SSL και είναι κρυπτογραφημένο και προστατεύεται με ψηφιακές υπογραφές, ενώ ο Ιστότοπος και οι Υπηρεσίες συμμορφώνονται επίσης με τα πρότυπα ευπάθειας PCI, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον. Οι σαρώσεις δε για κακόβουλα προγράμματα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για επιπλέον ασφάλεια και προστασία.

2. Χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο διάστημα ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας, με το πέρας του οποίου, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας. Τα προσωπικά δεδομένα που χορηγείτε στην Εταιρεία μας μέσω του παρόντος Ιστότοπου ή με άλλους τρόπους θα διατηρούνται για όσο χρόνο επιθυμείτε να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες μας και σχετικές ενημερώσεις (π.χ. newsletter) κατά τα ανωτέρω, μπορείτε δε, να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας. Σε περίπτωση εγγραφής σας στο www.geasolutions.gr, εφόσον ο λογαριασμός σας είναι αδρανής και δεν συντρέχει οποιαδήποτε άλλη νόμιμη προϋπόθεση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή νόμιμος λόγος τήρησής τους, αυτά θα διαγράφονται τρία έτη μετά την τελευταία ενέργειά σας στον Ιστότοπο www.geasolutions.gr. Από την στιγμή που θα επιλέξετε την κατάργηση του λογαριασμού σας στον παρόντα Ιστότοπο τα δεδομένα σας, κατόπιν αιτήσεως σας, θα διαγράφονται εντός ευλόγου διαστήματος και σε κάθε περίπτωση εντός τριών (3) μηνών. Σε περίπτωση σύμβασης πώλησης με το www.geasolutions.gr εύλογος χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων είναι τα πέντε έτη, από την ολοκλήρωση της τελευταίας συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Ομοίως για κάθε άλλη χρήση των υπηρεσιών μας μετά την εγγραφή στο Ιστότοπο www.geasolutions.gr, ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Εταιρεία μας καθορίζεται προσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις της Εταιρείας μας που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική κ.λπ) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους. Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις/απαιτήσεις αστικής φύσης της Εταιρείας μας από τη σύμβαση, η Εταιρεία δύναται να τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο χρόνου της παραγραφής των αξιώσεων. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν με τη χρήση των Cookies τηρούνται για 12 μήνες από τη στιγμή που θα δώσετε την συγκατάθεση σας κατά την είσοδο σας στον Ιστότοπό μας για την χρήση Cookies.

 

V. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα που έχει η Εταιρεία στη διάθεσή της και επεξεργάζεται, τα υποκείμενα των Προσωπικών Δεδομένων έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Απόκτηση πρόσβασης στα Προσωπικά Δεδομένα, ώστε να επιβεβαιώσει το υποκείμενο ότι η Εταιρεία τα επεξεργάζεται σύμφωνα με το νόμο ή/και τις εντολές και προτιμήσεις των υποκειμένων.
  • Διόρθωση των Προσωπικών Δεδομένων ατελώς, μη επικαιροποιημένων ή ανακριβών Προσωπικών Δεδομένων που τηρεί η Εταιρεία. Η Εταιρεία αντίστοιχα έχει το δικαίωμα να ζητά την επικαιροποίηση των στοιχείων.
  • Διαγραφής των Προσωπικών Δεδομένων, εφόσον βεβαίως ο νόμος δεν υποχρεώνει για το αντίθετο.
  • Περιορισμού της χρήσης τους, υπό ορισμένες συνθήκες.
  • Εναντίωσης στη χρήση τους, υπό ορισμένες συνθήκες.
  • Άρσης της συγκατάθεσης για τους σκοπούς που αυτή έχει χορηγηθεί.
  • Δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων, υπό ορισμένες συνθήκες.
  • Υποβολής καταγγελίας στην εποπτική αρχή της χώρας.

Η Εταιρεία προσφέρει εύκολους τρόπους για την άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων, όπως μέσω τηλεφωνικού μηνύματος στο τηλέφωνο 22990 46000 ή με αποστολή e-mail στο info@geasolutions.gr ή με έγγραφη επιστολή την οποία δύναται να αποστείλει στη ταχυδρομική διεύθυνση: GEA Solutions Ε.Π.Ε., Θέση Πάτημα, ΒΙ.ΠΕ. Καλυβίων, Καλύβια Θορικού, 190 10 (Τ.Θ. 101). Για την από-εγγραφή σας από τη λίστα αποδεκτών των Newsletters, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται σε κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα όλων των αρχείων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από το υποκείμενο που ασκεί το δικαίωμα, απόδειξη της ταυτότητάς του. Το δικαίωμα ασκείται ατελώς, ωστόσο η Εταιρεία επιφυλάσσεται του εκ του νόμου δικαιώματός της, να χρεώσει για την υπηρεσία, σε περίπτωση που το αίτημα είναι αβάσιμο ή υπερβολικό. Στόχος της Εταιρείας είναι η απάντηση στο αίτημα του υποκειμένου το αργότερο εντός ενός (1) μηνός από τη λήψη του, εκτός εάν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχουν υποβληθεί από το ίδιο το υποκείμενο πολλαπλά αιτήματα, οπότε η απάντηση και ικανοποίηση αυτών δύναται να φτάσει τους τρεις (3) μήνες. Εφόσον απαιτείται περισσότερος χρόνος από το μήνα, η Εταιρεία θα ενημερώσει σχετικά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα και αληθή στοιχεία ή/και πραγματικά περιστατικά για να μπορέσει η Εταιρεία να απαντήσει ή/και να ικανοποιήσει με ακρίβεια το αίτημα, άλλως ενδέχεται να υπάρξουν σφάλματα τα οποία εκφεύγουν του ελέγχου της Εταιρείας. Αιτήματα που είναι αβάσιμα ή υπερβολικά ή καταχρηστικά ή κακόπιστα ή εν γένει παράνομα, στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου, ενδέχεται να απορριφθούν.

 

Δικαιώματα και επεξηγήσεις

Πρόσβαση (α. 15)

Μπορείτε να μας ζητήσετε να:

  • επιβεβαιώσετε αν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • να σας δώσουμε πρόσβαση σε όποια δεδομένα δεν έχετε στη διάθεσή σας.
  • να σας παράσχουμε άλλες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως ποια δεδομένα έχουμε, γιατί τα χρησιμοποιούμε, σε ποιον τα γνωστοποιούμε, εάν τα διαβιβάζουμε στο εξωτερικό και πώς τα προστατεύουμε, για πόσο καιρό τα κρατάμε, ποια δικαιώματα έχετε, πώς μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία, από πού πήραμε τα δεδομένα σας, στο βαθμό που δεν έχουν ήδη δοθεί πληροφορίες σε αυτήν την Πολιτική.

Διόρθωση (α.16)

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ανακριβή προσωπικά δεδομένα. Μπορούμε να επιδιώξουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προτού τα διορθώσουμε.

Διαγραφή (α.17)

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • οποτεδήποτε όταν δεν χρειάζονται πλέον για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή
  • έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία.

Δεν απαιτείται να συμμορφωνόμαστε με το αίτημά σας να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα, εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη:

  • για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση
  • για την εκπλήρωση άλλου νόμιμου σκοπού ή άλλης νομικής βάσης ή
  • για τη σύσταση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων.

Περιορισμός (α. 18)

Μπορείτε να ζητήσετε να περιορίσουμε (δηλ. να διατηρήσουμε αλλά να μη χρησιμοποιήσουμε) τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν:

  • η ακρίβειά τους αμφισβητείται (βλέπε Διόρθωση), ώστε να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβειά τους ή
  • η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να διαγραφούν ή
  • δεν είναι πλέον απαραίτητη για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, αλλά εξακολουθούμε να τα χρειαζόμαστε για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων ή υπάρχει άλλος νόμιμος σκοπός επεξεργασίας ή άλλη νομική βάση.

Φορητότητα (α.20)

Όταν η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεση και γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα, μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να παράσχουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένη μορφή που χρησιμοποιείται ευρέως, σε μορφή μηχανικής ανάγνωσης ή μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθούν απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Ωστόσο το δικαίωμα αυτό, βάσει του νόμου, αφορά μόνον εκείνα τα δεδομένα που έχουν χορηγηθεί από το ίδιο το υποκείμενο και όχι αυτά που συνάγονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας επί τη βάσει των δεδομένων που του έχει χορηγήσει το υποκείμενο.

Εναντίωσης (α.21)

Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία έχει ως νομιμοποιητική βάση το έννομο συμφέρον της Εταιρείας ή την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον.

Άρση συγκατάθεσης (opt-out)

Δικαιούστε να άρετε την συγκατάθεσή σας, όπου προβλέπεται ως βάση της επεξεργασίας η λήψη της συγκατάθεσης. Η άρση γίνεται για το μέλλον.

Εποπτική αρχή

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr).

 

VΙ.   ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Σε περίπτωση που συνειδητοποιήσουμε ότι η ασφάλεια του Ιστότοπου και των Υπηρεσιών έχει παραβιαστεί ή ότι τα Προσωπικά Δεδομένα των χρηστών έχουν αποκαλυφθεί σε μη συνδεδεμένα τρίτα μέρη ως αποτέλεσμα εξωτερικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, επιθέσεων ασφαλείας ή απάτης, διατηρούμε την δικαίωμα λήψης εύλογα κατάλληλων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της διερεύνησης και της υποβολής εκθέσεων, καθώς και της κοινοποίησης και της συνεργασίας με τις αρχές επιβολής του νόμου. Σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων, θα καταβάλλουμε εύλογες προσπάθειες για να ειδοποιήσουμε τα θιγόμενα μέρη, εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει εύλογος κίνδυνος βλάβης για τον χρήστη ως αποτέλεσμα της παραβίασης ή εάν απαιτείται διαφορετική ειδοποίηση από το νόμο.

 

Τελευταία ενημέρωση

Το έγγραφο ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 11/04/2021.